
VISITING ADDRESS
KOLEKTIF HOUSE
Esentepe Mah. Talat
Paşa Cad. No: 5, Kapi No: 1
Şişli, Istanbul
COMPANY INFORMATION
CoC 384524-5
VAT 1750925397
Je draait al een behoorlijke tijd mee in het BIM-werkveld. Waar is het voor je begonnen?
“Ik ben sinds 2000 actief in de wereld van BIM. Voor mij begon het bij een onderneming die in Nederland als één van de eersten bezig waren met BIM, 3D Blueprint: echte BIM-pioniers. Eén van eerste BIM-projecten die we hebben gedaan, en dat was dus meteen één van de eerste BIM-projecten in Nederland, was het spoorwegmuseum. Dat was nog in de tijd dat BIM met name ging over geometrie en zorgen dat elementen goed op elkaar aansluiten, met als gevolg een integraal ontwerp. Met BIM heb je hét middel om een ontwerp tot aan realisatie goed te coördineren.”
Hoe heb je vervolgens de stap naar het internationale werkveld gemaakt?
“Vooral vanuit een BIM-capaciteitstekort in de Nederlandse markt. Dat was in 2007. Er waren toen überhaupt geen tot weinig BIM-modelleurs. We hebben onderzoek gedaan naar een plaats, een land waar het wel mogelijk zou zijn om die BIM-capaciteit te organiseren. Ik ben toen met met mijn gezin naar India vertrokken om daar een BIM-backoffice op te zetten.”
Waar bestonden de werkzaamheden van die BIM-backoffice uit?
“De Nederlandse markt bedienen met verschillende BIM-oplossingen en -activiteiten. We hebben daar de BIM-modelleurs opgeleid en geleerd te werken en te denken vanuit de destijds in Nederland geldende BIM-normen. Uiteindelijk is dat een periode van twee jaar geworden, met als resultaat dat we een goed lopende en goed afgestemde BIM-backoffice hebben georganiseerd.”
Hoe ben je vervolgens vanuit die ervaringen gekomen tot BIMPOWER?
“Ik heb gemerkt dat mensen vooral van project naar project gaan, en per project dezelfde dingen opnieuw proberen uit te vinden. Dat heeft weer verschillende, onderliggende oorzaken, waarvan één van de belangrijkste is dat het nog steeds moeilijk is om kwalitatief goede capaciteit te vinden. Deze situatie maakt het voor veel organisatie heel moeilijk om te werken vanuit een wat meer integrale, efficiënte aanpak.”
Welke rol zie je daarin voor BIMPOWER?
“Door te werken met een flexibele schil en, waar mogelijk, een stuk automatisering, kun je al heel snel veel efficiënter werken en structurele capaciteitsspanning op een slagvaardige manier opvangen. Daarbij zie je dat BIM steeds meer de nieuwe standaard wordt – een voorwaarde die ook steeds meer vanuit de markt wordt gevraagd. Met onze integrale oplossingen van BIM-capaciteit, tools en pragmatische kennis bieden we onze klanten volledige ontzorging bij al hun BIM-projecten, én stellen we ze in staat om verder te kijken dan die ene deadline of dat ene project.”